Nu är höstens utgåva av Svensk Fastighetsmarknad 2021 här

Den 22 september publiceras en färsk rapport från fastighetsrådgivaren Svefa avseende utvecklingen på den svenska fastighetsmarknaden. I rapporten, Svensk Fastighetsmarknad 2021, konstateras att storstäderna Stockholm och Göteborg drar ifrån övriga landet i Svefa Fastighetsindex. Nykomlingarna i rankingen hamnar i botten, Skellefteå på plats 21 och Karlskrona placerar sig i botten av de 24 orter som Svefa analyserat.

Svensk Fastighetsmarknad 2021 är en genomgång av 24 olika orter och analys av fastighetsmarknadens olika segment på riks- och lokalnivå. Temat för höstens utgåva är hållbarhet

Svefa konstaterar i årets rapport att storstadsområdena Stockholm och Göteborg under pandemin dragit ifrån det övriga landet i rankingpoäng samt att den svenska fastighetsmarknaden har återhämtat sig. Men även om nykomlingarna hamnar i botten innebär det inte att det saknas investeringsmöjligheter och vilja. Utvecklingen i Norrland drivs av gröna investeringar. Etableringen av Northvolt medför stora möjligheter för en stad som Skellefteå något som också tydligt kan noteras på fastighetsmarknaden.

”Såväl projekt- som transaktionsaktiviteten har ökat, med ett stort intresse från nationella fastighetsbolag. Investeringar i infrastruktur som Norrbotnia banan och Port of Skellefteå möjliggör fortsatt utveckling och ”öppnar upp” Skellefteå för stora investeringar” säger Mikael Lundström, Vd Svefa.

”Ett segment i kraftig tillväxt är logistik. Det är tack vare den växande e-handeln, och den ökande konkurrensen mellan olika e-handelsaktörer, som efterfrågan på last-mile logistik ökat kraftigt. Det har skett en tydlig utveckling av logistikfastig-heter längs med motorvägarna och de större transportlederna” avslutar Mikael Lundström, vd Svefa. 

Fyll i formuläret till höger för att ladda ned ditt exemplar av den fullständiga rapporten ”Svensk Fastighetsmarknad 2021” 

För mer information eller kommentarer, vänligen kontakta:

Jan Tärnell

Affärsområdeschef Värdering & Analys

010-603 87 23 jan.tarnell@svefa.se
Vi använder cookies på denna webbplats. Läs mer om vad det innebär.