Så hjälpte Svefa världens ledande belysningsföretag att få sin drömlokal

Som världsledande inom belysning för företag och konsumenter, är frågan om vilka armaturer som sitter i de kontorslokaler man valt av avgörande betydelse. Signify är nummer ett inom traditionell belysning, LED och ansluten belysning. Därför låg frågan om att bara ha egna armaturer i lokalerna högt på dagordningen när de sökte nya och mer ändamålsenliga lokaler för sin verksamhet. Svefas experter inom Svefa Corporate Solutions representerade Signify genom hela processen från hyresförhandling till genomförande av flyttprojektet och inflyttning i lokalen. Vi fick en pratstund med Svefas Johan Wallin och Jesper Jungstedt som ledde projektet.

Vad var bakgrunden till att Signify behövde flytta till nya lokaler?
Signify, som är en avknoppning från Philips, var dels ”inneboende” i andra hand i Philips dåvarande lokaler. Dels var lokalerna i sig för små och inte ändamålsenliga. De ville helt enkelt flytta till något eget och som även kunde spegla deras varumärke. Då vi från Svefa Corporate Solutions kom in tidigt i processen kunde vi hjälpa till både med att hitta ändamålsenliga lokaler, sköta förhandlingen med den nya hyresvärden och projektleda flyttprojektet.

Vilka önskemål hade de på sina lokaler?
Signify ville att de nya lokalerna skulle ligga nära där de satt i Kista då de gillar områdets utformning, sammansättning och det geografiska läget nära Arlanda. Det är väldigt vanligt att företag önskar sitta kvar så nära den gamla adressen för att minska omställningen för personalen. Men det önskemål som gjorde den här flytten unik var att de ville installera sina egna produkter i stället för de armaturer som fastighetsägaren tänkt installera i lokalen.

Vad innebar deras önskemål?
I och med att de arbetar med professionell belysning och är världsledande inom kontorsbelysning så ville de så klart att det bara skulle vara deras egna produkter som var installerade i lokalerna. De har ett show room inom kontoret men nu när deras produkter ersatt alla andrar belysning är egentligen hela kontoret ett show room för deras banbrytande lösningar.

Det låter som ganska ovanligt?
Det stämmer. Det är en väldigt ovanlig begäran så det krävdes förhandlingar med hyresvärden, Kungsleden för att hitta en lösning som fungerade för båda parterna. 

Hur löste ni det?
Tack vare att vi hade en väldigt bra dialog med Kungsleden så kunde vi hitta en unik lösning. Den innebar att Kungsleden inte installerade deras standardprodukter utan gav Signify ett investeringsbidrag istället och samtidigt fick Signify installera och bekostade belysningen själva. Alla var glada och nöjda med resultatet, helt enkelt win-win för alla.

Vad blev resultatet, märker man att Signify är speciella?
Ja, det märks verkligen att Signify är ledande inom sin bransch när man besöker deras nya kontor. De har installerat sina senaste tekniska lösningar med tex ”wifi” men kopplat till ljus, alltså att internetsignalen transporteras mellan belysningsarmaturen och datorn. Det gör signalen helt säker och den stör inte andra signaler vilket bland annat flygbolag ser positivt på då de kan leverera ett bättre internet för resenärerna. Signify har även takarmaturer som heter NatureConnect, de 
ger en känsla av att det är takfönster och att vilken mörk yta som helst kan upplevas som en takvåning med fri sikt mot himlen. Luft i lokaler har alltid varit ett problem vid t ex stora möten som sker sällan, Signifys produkter känner av hur många som går in i lokalen, vart de tar vägen och kan tidigt berätta för fastighetens styrsystem att mer luft kommer behövas i ett mötesrum.

Vilka är Svefa Corporate Solutions råd till de som funderar på byta lokaler?
Det finns mycket att tänka på men här är fyra tips för att utnyttja möjligheten med en lokalflytt

  1. Se över era befintliga hyresavtal för att få kontroll över förutsättningarna.
    Ta hjälp om ni inte är vana vid hyresavtal.
  2. Tänk igenom vilka krav, behov och önskemål ni har på era nya "drömlokaler"
  3. Tänk inte bara på vad vi behöver just nu, försök att tänka vad vi behöver nu och inom 5 år.
  4. Ta in extern specialistkompetens tidigt.
    Genom att Signify tog hjälp av oss fick de en helhetslösning för processen med lokaljakt, hyresförhandling och projektledning av flytten.
    Därigenom kunde de fokusera på sin verksamhet. 

För mer information, vänligen kontakta

Vi använder cookies på denna webbplats. Läs mer om vad det innebär.