Svefa rådgivare när TrelleborgsHem säljer samhällsfastighet till SBB

Det kommunala bostadsbolaget AB TrelleborgsHem avyttrar samhällsfastigheten Trelleborg Vallgraven 2. Fastigheten är centralt belägen och fullt uthyrd till Trelleborgs kommun som bedriver äldreboende samt till Kriminalvården i form av häkteslokaler. Svefa har varit säljarens rådgivare i transaktionen. Enckell Advokatbyrå har varit legal rådgivare.

Total uthyrbar area uppgår till cirka 7 850 kvadratmeter. Överenskommet fastighetsvärde om 215,7 miljoner kronor. Köpare blev Samhällsbyggnadsbo-laget i Norden AB och tillträde sker 2 november 2020.

Det har varit ett mycket stort intresse från marknaden vilket är ett gott betyg för Trelleborg som stad samt understryker det stora intresse för samhällsfastigheter som vi upplever i våra dagliga kontakter med marknaden” säger Mikael Gustafsson som varit projektledare för transaktionen.

Vi är stolta över att ha fått förtroendet att hjälpa TrelleborgsHem i den här processen. Det är ytterligare ett bevis på att Svefa är marknadsledande inom segmentet samhällsfastigheter. Vår styrka är vår lokala närvaro i kombination med en stark organisation bestående av över 180 mycket kompetenta konsulter som innebär att vi kan ge våra kunder de bästa förutsättningarna för att göra bra affärer” säger Mikael Lundström, Svefas vd och koncernchef, i en kommentar.

För mer information och kommentarer
Vi använder cookies på denna webbplats. Läs mer om vad det innebär.