Svefa rådgivare när SISAB säljer skolportfölj om 40 000m2 till SBB

Det kommunala bolaget Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB, avyttrar en portfölj bestående av 7 tomträtter som totalt omfattar cirka 40 000m2. Svefa har varit säljarens rådgivare i transaktionen som har ett värde på cirka 1,5 miljard SEK vilket är ett nytt prisrekord för segmentet.

Det har varit ett mycket stort intresse från marknaden vilket det överenskomna priset på cirka 1,5 miljarder är ett bevis för. Det är även ett gott betyg för kvaliteten i de aktuella tomträtterna och understryker det stora intresse för samhällsfastigheter som vi upplever i våra dagliga kontakter med marknaden” säger Sissel Andersson som varit Svefas projektledare för transaktionen. 

Transaktionen omfattar tomträtterna Birgitta 3, Bolmen 4, Gångmattan 2, Karpdammen 2, Likriktaren 1, Västerholmen 1 samt Österholmen 1. Samtliga tomträtter ligger i Stockholm. Köpare blev Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB och tillträde sker under första kvartalet 2022. Förvärvet är villkorat av beslut i kommunfullmäktige som förväntas i början av 2022.

Vi är stolta över att ha fått förtroendet att hjälpa SISAB i den här processen. Det är ytterligare ett bevis på att Svefa är marknadsledande inom segmentet samhällsfastigheter. Vår styrka är vår lokala närvaro i kombination med en stark organisation bestående fler än 200 mycket kompetenta konsulter som innebär att vi kan ge våra kunder de bästa förutsättningarna för att göra bra affärer” säger Mikael Lundström, Svefas vd och koncernchef, i en kommentar. 

Vi är mycket nöjda med resultatet av transaktionen och att vi, med Svefas professionella rådgivning och hjälp, fått en långsiktig och seriös köpare. Försäljningen innebär att SISAB frigör resurser till investeringar i våra kommunala skolor och förskolor” säger Claes Magnusson, Vd för SISAB.

Vi upplever att det varit en god process och SBB är väldigt glada och stolta att återigen fått förtroendet från Stockholms stad och SISAB att fortsätta förvalta ett fint skolbestånd” säger Oscar Lekander, Affärsutvecklingschef, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

För mer information och kommentarer, vänligen kontakta

Vi använder cookies på denna webbplats. Läs mer om vad det innebär.